قهوه چیست؟ چگونه تولید می شود؟ انواع قهوه؟

دانه های قهوه از نوعی میوه به اسم گیلاس قهوه به دست می آید . بعد از چیدن گیلاس قهوه از درخت دانه های آن را جدا می کنند که این کار با روش های متفاوتی انجام می شود.

برای مثال بعضی بعد از خشک شدن کامل گیلاس قهوه اقدام به استخراج آن می کنند و بعضی قبل از خشک شدن میوه این کار را انجام می دهند که هر کدام قهوه های با کیفیت های مختلفی را به وجود می آورند. ارتفاع درخت قهوه تا 15 مترهم می رسد و دارای برگ های سبز تیره می باشد. این گیاه سالی یکبار میوه میدهد و عمر متوسط 25 سال دارد.

شرکت های قهوه سازی دانه های قهوه سبز را با حرارت و تفت می دهند و موادی را به آن اضافه می کنند که باعث تنوع محصول نهایی می شود و شما هنگام خرید قهوه با تنوعی از محصولات روبه رو خواهید شد.

مزایای قهوه

قهوه دارای کافئین، پلی فنول ها، انتی اکسیدان و مقداری ویتامین های ب1، ب2، ب3، ب5 و عناصر منیزیم و فسفر و پتاسیم و منگنز است، نوشیدن قهوه باعث افزایش انرژی  و سوخت و ساز بدن می شود و دارای محبوبیت بالایی بین افرادی است که به دنبال کاهش وزن یا کار با ساعت طولانی هستند.

روبوستا(Robusta)

قهوه های تولید شده از گونه روبستا دارای 50 درصد کافئین بیشتر است و تلخ تر و غلیظ تر می باشد و زیاد باب میل افرادی که مصرف قهوه کمی دارند نیست.

عربیکا(Arabica)

قهوه عربیکا نسبت به روبوستا طرفداران بیشتری داشته و دارای طعم ملایم تر و عطر مطبوع تری است.

تاثیر قهوه بر دیابت نوع دوم

تاثیر قهوه بر دیابت نوع دوم و جلوگیری از آن بارها توسط موسسات پزشکی بررسی شده است و به عنوان مثال در سال 2009 روی تعداد بالایی از داوطلبان تستی انجام گرفت که این افراد روزی 3 فنجان قهوه می نوشیدند و مشاهده شد این افراد 40 درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دوم قرار میگیرند. 

تاثیر قهوه بر بیماری آلزایمر

نتیجه بررسی های موسسات پزشکی در سال 2014 نشان می دهد افرادی که به طور روزانه قهوه می نوشند کمتر در معرض خطر بیماری الزایمر قرار میگیرند. این بیماریبیشتر در افراد بالای 65 سال مشاهده می شود و در ان توان حافظه بیماران کاهش می یابد که یک ماده بنام پلی فنول که یک انتی اکسیدان قوی است مانع تشکیل پلاک امیلوتید می شود، پلاک آمیلوتید عامل اصلی بیماری الزایمر می باشد.

مضرات قهوه و چه کسانی نباید از قهوه استفاده کنند

اضطراب : نوشیدن قهوه در درصد بالایی از فراد باعث بی قراری شده و دلیل آن ازاد شدن بیشتر هورمون کورتیزول (معروف به هورمون استرس ) می باشد.

بالا رفتن فشار خون: اگر مبتلا به بیماری فشار خون می باشید باید با احتیاط و به مقدار بسیار کم  اقدام به نوشیدن قهوه کنید، قهوه باعث بالا رفتن فشار خون می گردد.

افزایش ضربان قلب و تپش قلب: در بسیاری از افراد مورد ازمایش نوشیدن قهوه باعث افزایش ضربان قلب و تپش قلب می شود.

کم آبی بدن: نوشیدن بیش تر از یک 5 فنجان قهوه در روز باعث کاهش اب بدن شده و تشنگی به دنبال خواهد داشت پس توصیه می شود در کنار قهوه اب بیشتری مصرف کنید.

کاهش جذب مواد معدنی در کلیه: کافئین بیش از حد باعث دفع کلسیم، پتاسیم و منیزیم می شود که می تواند به بیماری های مثل افزایش فشار خون و پوکی استخوان منتهی شود.

خستگی مفرط و نارسایی غدد آدرنال(فوق کلیوی): اشخاصی که دچار کم کاری غدد فوق کلیوی و با مشکلاتی از قبیل خستگی مفرط و افسردگی روبرو می باشند نباید از قهوه و سایر نوشیدنی های حاوی کافئین به مقدار زیاد استفاده کنند، گرچه این افراد با نوشیدن قهوه به طور موقت انرژی کاذب کسب می کنند اما به مرور زمان غدد فوق کلیوی آن ها تخریب و بر مشکلاتشان افزوده می شود.

فلزات سمی: قهوه حاوی مقداری فلزات سمی از قبیل کادمیوم است، البته نوشیدن 1 لیوان در روز مشکلی را برای بدن ایجاد نمی کند اما زیاده روی در مصرف آن باعث ازدیاد این فلز در بدن و بروز بیماری های مرتبط با آن از قبیل فشار خون، مشکلات قلبی و سخت شدن شریان ها می گردد.

بی خوابی: قهوه به دلیل کافئین موجود در آن باعث کاهش  خواب می شود اگر به بی خوابی و یا جز دسته افرادی هستید که به سختی به خواب فرو می روید از مصرف قهوه حتی طی روز خودداری کنید. به افراد عادی نیز توصیه می شود بعد از ساعت 4 بعد از ظهر از نوشیدن قهوه خودداری کنند.

 کافئین به عنوان یک محرک می تواند کمی اعتیاد ایجاد کند  و نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.

تولید محتوا، خرید بک لینک و رپورتاز آگهی
ویدا علیپور 0914.411.8533


چاپ